Quantcast
Channel: SAVREZ - Ptolemaios News
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2906

Made in Greece (εφαρμογή Android για εύρεση Ελληνικών αντί Ξένων προϊόντων

$
0
0
Free download: madeingreeceapp.gr Το Made in Greece είναι μια εφαρμογή για Android, η οποία (που) σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Ιωάννη Τσιώκο, προγραμματιστή και entrepreneur, που ζει στην Αθήνα. Ο Ιωάννης ασχολήθηκε με την ιδέα για δύο μήνες το καλοκαίρι του 2015. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για download στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 από το Google Play Store. Η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν τα ελληνικά προϊόντα με δύο τρόπους: 1. Ο χρήστης μπορεί να σαρώσει το barcode ενός προϊόντος και να πάρει άμεσο feedback για το εάν αυτό είναι ελληνικό ή όχι. 2. Εάν το προϊόν που σαρώσει δεν είναι ελληνικό, η εφαρμογή θα συστήσει παρόμοια προϊόντα που είναι ελληνικά, εφόσον αυτά έχουν ανακαλυφθεί και φωτογραφηθεί από άλλους χρήστες. Η ιστορία της εφαρμογής Πώς γεννήθηκε η ιδέα; Δύο μήνες πριν, οι Έλληνες άρχισαν να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο στο τομέα της αγοράς ελληνικών προϊόντων. Διάφορες πρωτοβουλίες για την προώθηση ελληνικών προϊόντων άρχισαν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον προέκυψε και η ιδέα μιας εφαρμογής που θα βοηθούσε τους χρήστες της να βρίσκουν ελληνικά προϊόντα. Αν πρόκειται να ξοδέψεις χρήματα, για να αγοράσεις κάτι, γιατί να μην τα ξοδέψεις σε ένα ελληνικό προϊόν και να βοηθήσεις την οικονομία σου, τους συμπατριώτες σου και τον εαυτό σου;
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για Made in Greece; Όλα εξαρτώνται από το πώς θα αντιδράσουν οι Έλληνες στην ιδέα. Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Η ίδια η εφαρμογή στηρίζεται σε ένα πνεύμα συνεργασίας. Οι χρήστες μπορούν να παρέχουν feedback και να τραβήξουν φωτογραφίες, για να βοηθήσουν άλλους χρήστες να ανακαλύψουν ελληνικά προϊόντα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη και να διαθέτουμε την εφαρμογή δωρεάν. Αν όλοι κάνουμε αυτό που μπορούμε, τότε η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Συχνές Ερωτήσεις Πόσο αξιόπιστη είναι η εφαρμογή; Πώς ξέρει εάν ένα προϊόν είναι ελληνικό; Η εφαρμογή θα ελέγξει εάν το barcode ξεκινά με κωδικό 520 ή 521 ή αν είναι σε μια λίστα των ελληνικών προϊόντων που δεν αρχίζουν με αυτούς τους κωδικούς. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα ελέγξει εάν οι ίδιοι οι χρήστες διαφωνούν, έχοντας αναφέρει ότι αυτό δεν είναι ένα ελληνικό προϊόν. Αν τα συνολικά στοιχεία δείχνουν πρόκειται για ένα ελληνικό προϊόν, η εφαρμογή θα ενημερώσει το χρήστη αναλόγως. Σημειώστε ότι η ενημέρωση μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, καθώς περισσότεροι χρήστες παρέχουν feedback και οι εταιρείες παρέχουν πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι η αξιολόγηση κάθε προϊόντος ως ελληνικού ή μη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημος κατάλογος ελληνικών προϊόντων και ότι ο χαρακτηρισμός ενός προϊόντος ως «ελληνικό» είναι υποκειμενικός σε ένα βαθμό, η εφαρμογή μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια καλή εκτίμηση με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες. Πώς η εφαρμογή ξέρει τι ελληνικά προϊόντα να προτείνει; Όταν ένα barcode έχει σαρωθεί και τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι ένα ελληνικό προϊόν, η εφαρμογή θα συνδεθεί με μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων, για να βρει συναφή ελληνικά προϊόντα και να τα συστήσει στο χρήστη. Αυτά θα είναι προϊόντα της ίδιας ή σχετικής κατηγορίας. Η βάση δεδομένων έχει σχεδιαστεί να αναπτύσσεται με την ενσωμάτωση των ανώνυμων δεδομένων από τη χρήση της εφαρμογής. Δεδομένου ότι οι σαρώσεις προϊόντων που σχετίζονται μεταξύ τους γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία από την άλλη, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη κατηγοριοποίηση των προϊόντων και να συστήσουμε ελληνικά υποκατάστατα προϊόντα, που να βασίζονται σε αυτές τις πληροφορίες.
Έχετε φωτογραφίες για τα συνιστώμενα ελληνικά προϊόντα; Ναι, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο πρόθυμοι είναι οι χρήστες μας να βοηθήσουμε άλλους χρήστες. Όταν ένας χρήστης ανακαλύπτει ένα ελληνικό προϊόν, έχει τη δυνατότητα να το υποστηρίξει με τη λήψη μιας φωτογραφίας του. Στη συνέχεια εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία στις συστάσεις του προϊόντος για όλους τους χρήστες. Σκοπεύετε να κάνετε μια έκδοση για το IOS; Εάν η εφαρμογή γίνει δημοφιλής στους χρήστες του Android, θα αναπτύξουμε σίγουρα μια έκδοση για το iPhone. Δεν βλέπω συστάσεις ελληνικών προϊόντων - γιατί συμβαίνει αυτό; Δεδομένου ότι μόλις λανσάραμε την εφαρμογή, οι πληροφορίες, που έχουμε στη βάση δεδομένων μας είναι περιορισμένες. Καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες θα κατεβάζουν την εφαρμογή και θα την χρησιμοποιούν, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε όλο και πιο ακριβείς συστάσεις, σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες προϊόντων που λαμβάνονται επίσης από τους χρήστες μας. Σάρωσα ένα προϊόν που δεν είναι η ελληνικό και η εφαρμογή μου λέει ότι είναι - γιατί συμβαίνει αυτό; Εάν είστε σίγουροι ότι το προϊόν που σαρώνεται δεν είναι η ελληνικό, τότε πατήστε στο κουμπί "Δεν είναι"μετά τη σάρωση. Εμείς συλλέγουμε όλες τις αναφορές των χρηστών, εκτελούμε ελέγχους και προσαρμόζουμε τη βάση δεδομένων μας αναλόγως.

Η oμάδα του Made in Greece Ιωάννης Τσιώκος (ανάπτυξη προϊόντος)
ioannis@madeingreeceapp.gr https://www.facebook.com/iwind
+30 6955485522
 O Ιωάννης έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Στρατηγικής στην Αθήνα και ως Equities Research Analyst στο Λονδίνο. Πριν από αυτό, ηγήθηκε μιας ομάδας έξι προγραμματιστών στη Bangalore της Ινδίας (project Glupod). Κατέχει MSc στα χρηματοοικονομικά από το IE Business School της Μαδρίτης, και BSc στη Πληροφορική και Βιοχημεία από το University of Massachusetts στο Amherst.

Βασιλική Μπιθημήτρη (ανάπτυξη επιχείρησης)
valia@madeingreeceapp.gr
https://www.facebook.com/v.bithimitri
Η Βασιλική Μπιθημήτρη είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από το οποίο κατέχει BSc στο τομέα των εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών, και MSc στη μαθηματική μοντελοποίηση (χρηματοοικονομικά και τεχνολογία). Γνώστης Αγγλικών, Γαλλικών και Ισπανικών, η Βασιλική έχει εργαστεί σαν Financial Advisor στον ΟΤΕ και σαν Καθηγήτρια Μαθηματικών.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2906

Trending Articles