Quantcast
Channel: SAVREZ - Ptolemaios News
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2906

«Η ελίτ στα Σκόπια δεν θέλει ένταξη στην ΕΕ, γιατί θα χάσει το προνόμιο της κλεψιάς από το λαό»

$
0
0
Σόφια.

«Η κυβέρνηση των Σκοπίων σκόπιμα δημιουργεί προσκόμματα,  για να μην ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι επικεφαλής της,  γνωρίζουν ότι η ένταξη στην ΕΕ, σημαίνει επιβολή των κανόνων της Ευρώπης, με τους οποίους η πολιτική ελίτ της χώρας δεν θα είναι σε θέση να κλέβει τόσο ανελέητα τους πολίτες της, όπως κάνει σήμερα».


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στην επιθυμία του λαού να αναγνωριστεί  η γλώσσα των Σκοπιανών ως «μακεδονική» καθώς και η ιστορία τους, ώστε να διαχωριστεί από τη βουλγαρική παράδοση, ένα γεγονός που είναι αδύνατο, όπως  σημειώνουν διεθνείς ιστορικοί και χρονογράφοι. Είναι αδύνατο να παραγραφεί η αλήθεια.

Ο Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο, ότι δεν υπάρχει καμία «μακεδονική» γλώσσα, τόνισε ότι πέρα από το διαχωρισμό της ιστορίας τους και την επινόηση της γλώσσας τους, όπως τόνισε ο Σαμαράς, τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ αφού δεν ικανοποιούν  την πλειοψηφία των απαιτήσεων για την ένταξη.

«Στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν υπάρχει καμία «μακεδονική» γλώσσα, θα ήθελα να προσθέσω ότι  το λεγόμενο «μακεδονικό έθνος» ιδρύθηκε το 1934 με απόφαση του Βαλκανικού τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που είχε έδρα την Μόσχα.

Υπήρχαν μέλη των κομμουνιστικών κομμάτων σε όλον τον κόσμο. Όταν στη Γιουγκοσλαβία ιδρύθηκε το κομμουνιστικό καθεστώς το 1944, αναδημιουργήθηκε με απόφαση του Βαλκανικού τμήματος. Η επιτροπή αποτελούνταν από 12 καθηγητές της λογοτεχνίας από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, με επικεφαλής έναν άνθρωπο, που δεν είχε τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση και αποφασίστηκε η σύσταση της «μακεδονικής» γλώσσας.

Το ιδίωμα αυτό έγινε με βάση τη βουλγαρική γραμματική, αλλάζοντας μερικά γράμματα βουλγαρικά και μερικές εκατοντάδες λέξεις, προσθέτοντας πολλές σερβικές λέξεις καθώς και ξένες (λατινικές) λέξεις.

Είναι μια τεχνητή γλώσσα και αυτήν διδάσκονται στα σχολεία, ενώ όταν γυρίσουν στο σπίτι ομιλούν την τοπική διάλεκτο που είναι κατά βάση βουλγαρική. Αυτή είναι η «μακεδονική» γλώσσα- και είναι αστείο να διατείνονται ότι είναι μια γλώσσα των Μακεδόνων...

echedoros-a.gr

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2906

Trending Articles